Het nummer één gespreksonderwerp onder ondernemers is nog altijd de Corona-crisis. Er wordt dan ook vaak aangenomen dat de zaken er voor videomarketing niet goed voorstaan. Wat ik zie is echter iets heel anders.

Waar sommige ondernemers in eerste instantie terughoudend waren naar online marketing, zijn nu de ogen geopend. In plaats van de afwachtende en onzekere houding tegenover ‘een video’ op een ‘nieuw’ platform, worden social media websites overspoeld met nieuwe, creatieve en innovatieve series en complete campagnes.

Ook is er meer verkeer online dan ooit tevoren. Bijna 50% van de bevolking wereldwijd shopt vaker online in deze pandemie dan ervoor, en 88% van die mensen is van plan ook ná de lockdown gebruik te blijven maken van de merken en services die ze in de lockdown hebben ontdekt. Kortom: de online markt wordt groter en marketeers hebben het door. Het is dan ook geen verassing dat online marketing met 71% is gegroeid in het tweede kwartaal van 2020.

Nu vraag je je misschien af: wat ga je dan online doen? Het antwoord is ‘alles wat je hiervoor in persoon deed’. Het is bijvoorbeeld duidelijk dat we niet meer zomaar iedereen op kantoor kunnen uitnodigen. En dat brengt consequenties met zich mee. Een eerste indruk van je mooie pand en de sfeer in je team is moeilijk over te brengen via Zoom. Dat is zonde, want voor je potentiële klanten hangt er nog steeds veel vanaf. Maar wat als je je klanten virtueel kunt uitnodigen? Met een walkthrough van je kantoor en een introductie op video kun je op gepaste afstand tóch je eigen omgeving showcasen.
Een ander voorbeeld zijn evenementen. Het is natuurlijk jammer dat er weinig of misschien zelfs géén mensen op die seminar mogen zijn. Dat wil echter niet zeggen dat alles dan verloren is! Leg je event op een mooie manier vast, en je kunt het delen met de hele wereld. Zo kun je zelfs nog invloed uitoefenen in wát ze precies zien en horen. Een betere manier om iemand bij je evenement te betrekken is er niet!
Wat dacht je van een serie om het bestuur of je team uit te lichten? Of bijvoorbeeld iedere productlijn een eigen productvideo te geven? Al deze dingen zijn slechts voorbeelden van hoe je online op een visuele manier juist die indruk kan maken die je nu misloopt.

Kortom: in plaats van een afname aan opdrachten en producties zie ik een verschuiving. Ondernemers lijken juist nu het nut en potentieel van videomarketing in te gaan zien. En wanneer je op een innovatieve manier om gaat met je productie, is er nog veel meer te behalen dan je in eerste instantie dacht.

Bron: Hillier, L. (2020, July 10). Stats roundup: Coronavirus impact on marketing, ecommerce & advertising – Econsultancy. Econsultancy. Op September 20, 2020, vanaf https://econsultancy.com/stats-roundup-coronavirus-impact-on-marketing-ecommerce-advertising/


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *